StantonAndrews

Back to homepage

Country Living

1 2 3 4 5 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

- Stanton Andrews were approached to remodel and extend this farmhouse in the Ribble Valley, and  provide a home that was sympathetic to the original building but with a contemporary twist. - When entering the house you’re immediately struck by the generosity of space and natural light in the double height hall.  The hall opens onto the living accommodation at ground floor with bedrooms above.  Service rooms (utility, boot room, cloaks, etc…) are placed to the north of the plan, allowing the living rooms to benefit from the natural light and the views to the south. - The new multi-function family room has the kitchen at its heart, with dining and family sitting areas on either side. The large sliding glazed doors open directly onto the terrace and to open views across countryside. Originally small windows meant restricted views dark interior; we introduced large windows and rooflights to flood the house with natural light.  Walls are faced in traditional stone – this is carried through into the house creating an inside/outside quality to the hall.  The roof is finished in traditional slate with lead detailing.  Underfloor heating and integrated lighting system allow the property to be efficiently controlled and managed